Kipkersentaart
















Bereidingstijd: 45 minuten
2-3 personen

Ingrediënten
1 grote rol danerolle croissantdeeg of 1 pakje bladerdeeg
300 gram kipfilet
1 pot kersen
2 zakjes kerriesaus
geraspte kaas
1 bekertje crème fraîche
Extraatjes: gember, sambal, prei en champignons.

Bereiden
Bekleed een ovenschaal met croissantdeeg of bladerdeeg, houd nog een beetje over om de bovenkant dicht te maken. Snijd de kip in stukjes en bak de kip tot het gaar is. Je kunt de extraatje nu toevoegen als je dat wilt! Voeg de 2 zakjes kerriesaus en de crème fraîche al roerend toe (geen water toevoegen!). Doe als laatst de uitgelekte kersen er door en laat deze nog een minuutje meewarmen. Vul de schaal met het mengsel, dek het mengsel af met het overgebleven deeg, en bestrooi het gerecht met kaas. 30 minuten afbakken op 220 graden.

Getipt door
Jasper (een oudleerling)

Mening
Wederom in de categorie 'een beetje vreemd, maar erg lekker!' Ik houd normaal niet van zoet in mijn avondeten, maar de kersen krijgen een hele andere, niet zoete, smaak! Gewoon proberen, want het is echt anders dan je denkt! Wat vind jij er van?

Reacties

Kirs zei…
Lekkerrrrr! De smaken passen erg goed bij elkaar. Drink er een lekker roseetje bij ;)