Witlofschotel


















Bereidingstijd: 45 minuten
2-3 personen

Ingrediënten
6 dunne stronkjes witlof
200gr ham in plakjes
6 plakken kaas
1 zakje geraspte kaas
Panneermeel of beschuit
Een paar klontjes boter
Aardappelpuree

Bereiden
Maak de aardappelpuree, vers of volgens het pakje. Doe dit onder in de schaal. Snijd de kernen uit de witlof en haal eventueel de buitenste blaadjes er af. Kook de witlof beetgaar (10 minuten) in water met een paar druppeltjes citroen of azijn (Dit maakt de smaak minder bitter!). Laat de stronkjes afkoelen tot je ze kunt beetpakken, en knijp dan al het water eruit, de blaadjes die loslaten kun je gewoon weer bij het stronkje leggen. Wikkel ieder stronkje in een plakje kaas, en daaromheen een plakje ham. Leg de stronkjes in de ovenschaal en bestrooi het geheel met panneermeel, geraspte kaas en klontjes boter. 20 minuten in de oven op 220 graden.

Getipt door
Mama natuurlijk!

Mening
Ouderwets lekker. Je blijft eten, ook als je eigenlijk al voldaan bent. Wat vind jij er van?

Reacties