filodeegtaartjes

Bereidingstijd: 20 minuten (+ 20 minuten in de oven)
3 personen (Als voorgerecht)
Ingrediënten
4 vellen fillodeeg, diepvries
16 druiven
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
300 g oesterzwammen
100 g fetakaas
125 ml crème fraîche
1 eierdooier
verse bieslook
Ondiepe muffinvorm/pizzavorm voor 6 stuks.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de bakvorm in met boter. Snijd goed passende velletjes uit het filodeeg. Smeer ieder velletje in met vloeibare boter en leg in ieder vormpje 3 velletjes filodeeg, zodat ieder vormpje goed met deeg is gevuld.
Pers de knoflook en fruit dit 2 minuutjes, voeg dan de gesneden oesterzwammen toe en bak deze 4 minuten mee. Meng op het laatste moment de gehalveerde druiven toe. Zet het vuur uit. Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes.
Snijd de feta fijn, meng het met de creme freche en een eierdooier. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes.
Bak de taartjes 20 minuten in de oven. Halverwege even de vorm omdraaien.
Garneren met bieslook.
Getipt door
AH.nl
Mening
Leuk en lekker als voorgerechtje, maar zeker ook leuk als hapje, dan kan je een bakblik nemen voor 12 kleine pizza's. Het werken met filodeeg is leuk maar ook lastig, het wordt snel hard, dus niet te vroeg ontdooien! Wat vond jij ervan?
Reacties
Maarre klinkt goed, ik ga 't uitproberen. Ben alleen niet zo'n filofan. Kan het ook met ander deeg?
Filo niet lekker? Bladerdeeg kan vast ook, ik heb het hartige taartdeeg voorlopig afgezworen :)